Print

Gymnasieskolen: Dyre studierejser kan være fortid

Gymnasieskolen 6. maj 2016

Af: Aandreas Rasmussen

Det er stadig et problem, at gymnasieelever ikke har råd til at betale for at komme med på studierejserne. Det siger Veronika Ahrensbøll Schultz, der er forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS). Elevorganisationen har flere gange tidligere lavet undersøgelser, der dokumenterede, at studierejserne overskred den fastsatte øvre grænse.

Men sådan ser det ikke ud om fem-syv år, forudser Anne Mette W. Nielsen, der er forsker ved Center for Ungdomsforskning.

"Man hører rektorerne tale om, hvorvidt det fortsat giver mening at sende eleverne på en uges druktur i Rom. Selvom det uden tvivl bidrager til dannelsen, så er der også behov for forankring fagligt i undervisningen."

Den nye bølge handler derfor om at forsøge at bruge andre greb på internationaliseringen og den globale dannelse i gymnasiet.

"Fagligt handler det om, at rejserne skal integreres i undervisningsforløb før og efter turen, hvor eleverne for eksempel indsamler data eller viden i udlandet, som skal viderebehandles på skolen bagefter. Det har nærmest et antropologisk snit," siger Anne Mette W. Nielsen.

Læs hele artiklen på Gymnasieskolens hjemmeside

Lagt online 19.05.2016 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Anne Mette W. Nielsen
amwn@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 5056 6124

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!