Print

DR.dk: Knap 100.000 unge har kun gået i folkeskole

DR.dk 3.4.2019

Af: Ida Nathan

Sidste år havde 96.000 unge i alderen 18 til 25 år ikke en ungdomsuddannelse - enten fordi de aldrig var kommet i gang, eller fordi de havde afbrudt den undervejs. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

For mange unge får det konsekvenser senere i livet, hvis deres formelle skolegang stopper efter folkeskolen, siger Anne Görlich, der er adjunkt ved Center for Ungdomsstudier ved Aalborg Universitet i København.

- De får problemer med at etablere det, vi ser som et reelt voksenliv med et stabilt arbejde og en indkomst, hvor de kan etablere sig på boligmarkedet.

- De seneste tyve år har arbejdsmarkedet forandret sig, og kravene til uddannelse er blevet skærpet. Det gør det svært at finde arbejde uden en studentereksamen eller et eksamensbevis fra en erhvervsuddannelse, siger Anne Görlich.

- Tidligere kunne man sagtens være skoletræt og tage nogle år, hvor man tog noget ufaglært arbejde som arbejdsdreng eller i produktionen på en fabrik. Men den slags arbejdspladser er blevet halveret, og der er faktisk ret stor konkurrence om dem.

Læs hele artiklen her

Lagt online 08.04.2019 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!