Print

30. maj - Konference: Ungdomsliv på uddannelserne

KONFERENCEN ER AFHOLDT

Se PowerPoints fra dagens oplæg her: 


 

Vi dykker ned i det liv, unge lever på uddannelserne, og kickstarter en grundlæggende debat om uddannelsernes pædagogiske rolle i ungdomslivet. Kom og vær med!

Skolerne og uddannelserne er spændt hårdt for i disse år!

Opgaverne står i kø, og før den ene opgave eller forandring er sat i gang eller realiseret, er flere kommet til. Læringsmålene falder over hinanden, og forventningerne er skyhøje: Børn og unge skal ekspederes hurtigt gennem uddannelsessystemet. De skal have knivskarpe kompetencer, der gearer dem til behovene på fremtidens arbejdsmarked, men også dannes til hele mennesker, som udviser medborgerskab, samfundssind og redder vores brændende klode. Og alt imens endnu en reform implementeres – er det dimensionering eller udflytning denne gang? – så forventes skolerne og uddannelserne at inkludere de socialt udsatte og bidrage til alle børn og unges trivsel og sundhed. Det er samlet set ingen enkel opgave, nutidens uddannelsessystem skal forløse, men politikere og forældre står og tripper, så spænd hjelmen, nu kører vi. 

Store dele af ungdomslivet udspiller sig i skoler og på uddannelser, og på majkonferencen i år undersøger vi, hvad det er for et ungdomsliv, der leves i et uddannelsessystem, som er spændt så hårdt for. Vi kender alle historierne om mistrivsel, præstationspres, skolevægring og frafald, og det er givetvis en vigtig del af billedet. Men på konferencen bliver vi ikke der. Vi åbner også for fortællinger om de dele af livet i uddannelsessystemet, der opleves som givende og meningsfulde for unge. Ligesom vi fortæller om de fremtidshorisonter, der åbnes af uddannelsessystemet, som de unge har lyst, mod og evner til at bevæge sig frem imod. Ambitionen er, med afsæt i gode og dårlige sider af ungdomslivet i uddannelsessystemet, at rejse en grundlæggende diskussion om skolens pædagogiske rolle i nutidens ungdom- og samfundsliv.

På konferencen vil du møde ledende forskere fra det pædagogiske felt, CeFU’s egne forskere, samt en række unge og professionelle, der alle beskæftiger sig med unge og uddannelse og vil kaste væsentlige og tankevækkende perspektiver på konferencetemaet.


 

Praktisk information

Tid: Den 30. maj 2024 kl. 09.30 - 15.15  (Vi serverer kaffe og let morgenmad fra kl. 09.00)

Sted: Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, 2500 Valby

Pris: 2.595,- inkl. moms. Prisen er med forplejning

Tilmelding: Tilmelding til konferencen skal ske senest den 24. maj 2024

Klik her for at tilmelde dig

Vi forbeholder os ret til at lukke tilmeldingen af hensyn til pladshensyn.

Medlemmer af Foreningen Center for Ungdomsforskning har, til denne konference, 10 medlemspladser, hvor I får plads på konferencen til en reduceret pris på 1.038,- inkl. Moms. Ved tilmelding af mere end 10 deltagere til konferencen, skal der betales fuld pris.

For at benytte en medlemsplads udfyldes rabatkodefeltet under tilmeldingen. Rabatkoden kan I få af jeres medlemsorganisations kontaktperson. Hvis I er i tvivl om, hvem der er jeres kontaktperson, kan I kontakte cefutilmelding@ikl.aau.dk

Framelding efter tilmeldingsfristen medfører betaling af fuldt deltagergebyr.

Yderligere information: Line Jørge Jensen på cefutilmelding@ikl.aau.dk eller Mette Stigaard Stenkjær på mss@ikl.aau.dk

Kontakt: Center for Ungdomsforskning (CeFU)

Aalborg Universitet København, Institut for Kultur og Læring

A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV

Tlf.: +45 2029 4629

www.facebook.com/centerfor.ungdomsforskning

www.cefu.dk

Center for Ungdomsforskning (CeFU) er et forskningscenter ved Institut for Kultur og læring på Aalborg Universitet København. Vi forsker i unges orienteringer, hverdagsliv og levevilkår. Derudover samler og formidler vi forskningsbaseret viden om unge samt statistisk dokumentation om unges holdninger, adfærd og levevilkår.

CeFU udgør et dynamisk og udadvendt forskningsmiljø, der samarbejder med ofentlige såvel som private aktører. Bag CeFU står en forening, hvis medlemmer er med til at sikre, at den viden, vi udvikler, er relevant og kan forankres i praksis. Vi modtager gerne henvendelser fra institutioner, foreninger, organisationer, virksomheder m.m., der interesserer sig for ungdomsforskning, og som ønsker at blive medlem af foreningen.

Bemærk venligst:

Der vil blive taget billeder og videoer ved konferencen. Når du tilmelder dig konferencen, accepterer du samtidig, at du kan komme med på situationsbilleder/videoer fra dagen (ikke nærbilleder). Billederne og/eller videoerne vil blive brugt ved den efterfølgende omtale af konferencen på Center for Ungdomsforsknings hjemmeside samt CeFUs sociale medier. Har du spørgsmål til vores brug af billeder/videoer – eller ønsker du at få fjernet et billede/video - kan du kontakte Maria Jelonek på mpjel@ikl.aau.dk.  

Lagt online 29.02.2024 af Maria Jelonek

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!