Zetland 30.03.21
Af: Nanna Schelde
“Der har været tre fortællinger om ungdommen under lockdown, og ingen af dem er rigtige. De er i hvert fald langt mere nuancerede og mudrede end som så.”
Sådan fortæller professor og leder ved Center for Ungdomsforskning, Noemi Katznelson, til nyhedsmediet Zetland.
Hvor de unge først var helte, der blev hjemme og udviste samfundssind, blev de over sommeren skurke, der udviste det modsatte. Og den seneste fortælling, der stadig dominerer mediebilledet, er at de unge mistrives. Men hvad betyder sådanne generaliseringer for vores unge? Og hvor efterlader det dem, der rent faktisk oplever alvor mistrivsel?
Zetland har også talt med Noemi Katznelson om vores tendens til at tale om ungdommen som samlet størrelse, og hun kommer med et bud i artiklen:
“Jeg tror, vi bruger ungdommen som et spejl på resten af samfundet. Vi bruger ungdommen til at forstørre problemer, som vi egentlig alle er optaget af og synes er lidt svært. Vi siger, at de unge er for meget på sociale medier eller er optaget af klimaforandringer. Og vi siger, at de unge mistrives under nedlukningen, men kan man ikke også sige det om de fleste voksne?”