Det regnede med øldåser over forsamlingen i Fælledparken. Sågar en hegnvagt, der forsøgte at få en beruset gæst til at kravle ned fra et lydtårn, blev mål for kasteskytset.
Storskærmsvisningen af landsholdskampen fredag er blot en ud af flere begivenheder, der i løbet af foråret og startsommeren ifølge både politi og arrangører er gået over gevind.
[...] Men ifølge Maria Bruselius-Jensen, der er lektor på Aalborg Universitet og tilknyttet universitetets Center for Ungdomsforskning, handler det ikke bare om, at begejstringen over endelig at kunne feste igen trumfer hensynet til omverdenen.
Udfordringen er snarere, at hele ungdomsårgange ikke har lært at feste på samme måde, som tidligere generationer har haft mulighed for: »Der er en masse, man skal lære at praktisere og håndtere i overgangen fra barndom til ungdom. Det kan være svært at feste. For en del unge har den oplæring i ungdomslivet ikke fundet sted på samme måde på grund af corona«. Maria Bruselius-Jensen peger på, at de fleste unge almindeligvis starter med at feste i mere beskyttede rum, inden de bevæger sig ud i nattelivet, og hvor de lærer festkulturen at kende i roligere rammer.