Kristeligt Dagblad 23.2.2019
Af: Maja Funch
Det er problematisk, når deltagere i datingprogram på TV 2 vælger partner ud fra en vurdering af personens nøgne krop, mener iagttagere. (...)
Niels Ulrik Sørensen, forskningsleder og lektor på Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, er enig i, at programmet reproducerer "en forståelse af, at kroppen og det ydre er det vigtige i den menneskelige kontakt".
Dén form for bedømmelseskultur er udbredt og allestedsnærværende.
Men netop derfor kan der være en væsentlig pointe i, at programmet bruger den letgenkendelige ramme til at nå sit ærinde om at vise kroppe i al deres forskellighed, siger han.
"Kroppene i programmet følger ikke nødvendigvis de herskende kropsidealer. Man ser skæve tissemænd, små tissemænd, små bryster og silikonebryster, der ser mærkelige ud, fordi kroppen ikke er iscenesat og retoucheret som på de sociale medier. Og man ser faktisk, at de deltagere, der bedømmer kroppene, ikke altid har det samme blik på, hvordan en ' god' og ' dårlig' krop ser ud. Så programmet leverer i en vis forstand et opgør med, hvordan kroppen skal se ud."
Den fulde artikel kan læses i Kristeligt Dagblad (23/2/19), sektion 1, side 3.