Kristeligt Dagblad 01.05.20
Af: Benedikte Christine Rasmussen
De formative år er fyldt med milepæle. Efterskoleopholdet, skoleafslutningen, studentereksamen og sabbatåret kommer aldrig igen. Men for generation 2020 bliver det anderledes, og det tab, de unge lider, bør ikke negligeres.
[...]
Niels Ulrik Sørensen, der er souschef, forskningsleder og lektor ved Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, har bidt mærke i, hvordan de unges frustrationer er blevet negligeret.
"Man har førhen opfattet den unge generation som nogle, der er alt for optaget af at arte sig og gøre tingene korrekt. Hvor bliver ungdomsoprøret af, har man spurgt. Men nu er den retorik ligesom vendt om. For nu er det de unge, der bliver problemet, fordi vi voksne mener, de ikke overholder retningslinjerne. Vi peger fingre ad vores unge i en tid, hvor det i forvejen føles svært at gå glip af det sociale ungdomsliv, der ellers ville have udfoldet sig lige nu," siger han og fortsætter:
"Der er en intensitet i ungdomslivet, der gør, at det i mange tilfælde ikke er det samme liv, man som ung vender tilbage til, når hverdagen i en periode har været vendt på hovedet. For så befinder de sig allerede et nyt sted. Selvfølgelig trækker den her tid tænder ud for os alle sammen. Men det gælder måske særligt de unge, fordi tiden føles så flygtig."