Information 20. juli 2021
Af: Johanne Breum Jacobsen
Da samfundet lukkede ned, gik det hårdt ud over de unge. Mange bekymrer sig om fremtiden, frivillige rådgivninger melder om alvorligere henvendelser, og unge er samtidig en gruppe, der ofte har fået offentlig skældud.
[...]
»Når vi taler om unges trivsel, er det jo fuldstændig vævet sammen med, hvilke muligheder de har. Har de overhovedet prøvet tingene af i praksis og haft et stykke træ mellem hænderne? Har de overhovedet haft et praktikforløb på deres videregående uddannelse, som skal kvalificere dem til bagefter?« Det er med andre ord langtfra kun fraværet af byture eller festivaler, der ifølge Noemi Katznelson giver anledning til mistrivsel, men i høj grad også en oplevelse af, at ens fremtidsudsigter er forværret som følge af pandemien.
[...]
»Overgangene er intensiveret i ungdomsårene. Og de er noget af det, vi kan se, der bliver ramt her under coronapandemien. Det har været langt mere vanskeligt at starte op med noget nyt, hvor man ikke er særligt godt forankret,« siger Noemi Katznelson.
[...]
»På den måde er der kæmpe forskel fra, hvis du er voksen i en familie og bliver sendt hjem. Det er langt mindre stabile sociale konstellationer, de unge er en del af.« - Kan man tale om et generelt større tab i livskvalitet hos de unge? »Ja, det synes jeg, tallene taler for. Man kan sige, at det er den samfundsgruppe, der har været i mindst risiko i forhold til selve sygdommen, men som for så vidt har betalt den højeste pris.«