Print

Elever tror pizza er sundt

DFIF.dk (Dansk Firmaidrætsforbund) 18.02.2015

Af: Rikke Gundersen

På Hotel- og Restaurantskolen i Valby kæmper de med at forbedre elevernes sundhed og mindske frafaldet. Dette gøres blandet andet ved, at over 70 procent af råvarerne i deres kantine er økologiske og ved, at man ikke kan købe slik og sodavand. Samtidig er der sat skilte op om, at man skal tage trappen i stedet for elevatoren, fortæller uddannelsesleder Niels Kristian Østergaard. Med den nye erhvervsskolereform skal eleverne yderligere have minimum 45 minutter motion i løbet af en undervisningsdag. 

Centerleder på Center for Ungdomsforskning, Noemi Katznelson vurderer, at motion også kan være med til at forebygge frafald:

"En af årsagerne til det store frafald på erhvervsskolerne er, at det med de korte skoleforløb er svært at få skabt et skolemiljø, hvor eleverne har en følelse af, at de går sammen med andre elever. Daglig motion kan være med til at skabe mere fællesskab blandt eleverne. Det kan give en indirekte positiv indvirkning på frafaldet" forklarer Noemi.

Læs hele artiklen her


Hele artiklen kan læses på DFIF.dk | 18.02.2015

Lagt online 18.02.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!