Print

Debat: Helt almindelige unge ender nu også på gaden

Debatindlæg i Politiken 22.05.2015

Af: Mette Højbjerg og Marie Andersen

I debatindlægget står det beskrevet: "Siden kontanthjælpsreformen trådte i kraft, vurderes der at være ca. 30.000 unge mellem 18 og 29 år, der er såkaldt aktivitetsparate, dvs. hverken job- eller uddannelsesparate. Det omfatter unge fra meget udsatte familier, men også en ny type udsat, der fuldstændig bryder med det, vi er vant til at se."

Centerleder for Center for Ungdomsforskning, Noemi Katznelson, der er medforfatter til rapporten 'Hvem er de unge på kanten af det danske samfund?', udtaler:

"Denne gruppe unge kan man ikke umiddelbart genkende, for de gør alt for at opretholde en normalitet med pænt tøj som alle andre. De kan sidde på biblioteket eller banegården eller andre offentlige steder og se helt normale ud, og kun hvis man virkelig holder øje, vil man opdage, at de har haft det samme tøj på fire dage i træk. Det er unge, som ligner vores egne børn, og som kommer ud af middelklassen. Men kradser man bare en lille smule i overfladen, ser man eksempelvis unge, som intet netværk har, og som ikke har nogen ordentlig kontakt med familie, der kan bruges til noget. Alt, hvad de ejer, kan være i en taske."

Læs hele debatindlægget på Politikens hjemmeside


Hele debatindlægget kan læses på Politikens hjemmeside | 22.05.2015

Lagt online 27.05.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!