Print

20. maj - Online konference: Ungdommens senfølger af pandemien

Konferencen er afholdt.

Skaermbillede 2021 04 16 Kl 142610

Alle oplæg kan også ses herunder. Tryk på knappen  Logo Playliste Youtube Lille  for at vælge mellem playlistens videoer:

Slides fra dagens oplæg:

Selvregulering og samfundssind i unges sociale liv. Oplæg ved antropolog Malthe Rye Thomsen

 


Om konferencen

Vaccinen rulles ud, og håbet om at vende tilbage til normalen vokser. Men det normale ungdomsliv har været suspenderet i mere end et år, så findes det overhovedet længere? Og hvis det gør, hvad er det så for en normal, der venter de unge derude? 

Pandemien har i mere end et år vendt op og ned på næsten alt det, som definerer et ungdomsliv. Nok har visse unge oplevet samfundets nedlukning som et pusterum i et ungdomsliv, som ofte kan være hektisk og stressende. Men for mange har coronatiden været en kilde til afsavn, frustration og nedtrykthed. Samt en dyb usikkerhed om fremtiden – hvad venter os nu? Hvordan bliver vores liv? Hvordan bliver i morgen?

Vi kan ikke give dem nogle sikre svar på disse spørgsmål. Modsat den sundhedsvidenskabelige forskning kan humaniora og samfundsvidenskaberne, som ungdomsforskningen er en del af, ikke levere en vaccine, der med to skud i armen løser situationen. I skrivende stund rulles vaccinen ud, og håbet om at vende tilbage til normalen vokser. Men vi ved ikke, hvad det er for en normal, der venter derude. Vi kender ikke pandemiens videre veje og vildveje – opstår der nye mutationer med nye smitterisici? Hvor mange vacciner ender vi med at få? Vi har heller ikke overblik over de samfundsmæssige konsekvenser: Hvordan påvirkes økonomien, jobmarkedet, demokratiet?

Vi ved, at pandemien allerede har sat sig spor i unges fællesskaber, læring og trivsel. Men der er endnu ikke sat en streg over pandemien, og hvilke spor kommer den til at sætte fremover? Vi ved det ikke, ligesom vi heller ikke ved, hvilke spor der er midlertidige, og hvad der rækker videre ind i unges liv. Ja, hvad er senfølgerne af pandemien egentlig? Hvilke unge rammes hårdest, og hvad kan vi gøre for at hjælpe dem? Og kan vi som voksne ligefrem bidrage til, at de unge også tager noget positivt med sig fra pandemien – en dannelse i håndtering af kriser? Øget sammenhold? Samfundssind?

Det er disse spørgsmål, vi vil undersøge på denne konference. Vi vil bevæge os hele vejen rundt om ungdomslivet og kaste lyset mod unge i forskellige situationer og kontekster, og vi vil undersøge, hvordan forskellige grupper af unge er blevet påvirket af – og fortsat påvirkes af – pandemien. Men vi vil også gå på tværs og tale om de mønstre, der tegner sig bredt i ungdomslivet og på tværs af forskellige grupper af unge.

Kom og hør en række tankevækkende oplæg og gå i dialog med en række spændende videnspersoner om dette vigtige tema, som både er brændende aktuelt, og måske også er med til at lægge sporene for fremtidens ungdomsliv.


Praktisk information

Konferencen afvikles online d. 20 maj 2021 kl. 10.00 - 15.15. 

Tilmelding skal ske senest d. 17. maj 2021.

Tilmelding for ikke-medlemmer: Prisen for deltagelse er 625 kr. inkl. moms.

Tilmelding for medlemmer: Medlemmer af Foreningen Center for Ungdomsforskning har 10 gratis pladser til konferencen. For at benytte disse fripladser, skriv en mail til Louise Matilda Enevoldsen Ahlskog på lmea@hum.aau.dk med navn, mail og arbejdsplads for de(n) tilmeldte.

Mere information kan findes i invitationen.

Har du spørgsmål til konferencen kan du rette henvendelse til Louise Matilda Enevoldsen Ahlskog på lmea@hum.aau.dk eller Mette Stigaard Stenkjær på mss@hum.aau.dk

Lagt online 16.04.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forskere

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2249 2826

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!