Print

16. maj - Konference: Hvem er nutidens ungdomsgeneration?

NY KONFERENCE: UNGE PÅ KANTEN AF SAMFUNDET D. 9. NOVEMBER 2017

LÆS MERE HER




Præsentationer fra dagen


Dan Woodman

Jeanette Østergaard

Kristoffer Chelsom Vogt (ikke tilgængelig)

 

Udfyld evalueringsskemaet her

Læs Videncenter for Arbejdsmiljøs artikel om konferencen her

Majkonf 2017_1

Vi maler et billede af nutidens ungdomsgeneration og tryktester 'curlinggenerationen', 'generation z' og andre begreber om de unge.

Konference på Center for Ungdomsforskning 16. maj 2017 - BEMÆRK: KONFERENCEN ER AFHOLDT!

Se invitation og program her

Intet ungt menneske, du møder på din vej, er et ubeskrevet blad. Vores samfund flyder over med begreber, der beskriver nutidens ungdomsgeneration: Curlinggenerationen, Youtube-generationen og Generation Z er blot et lille udpluk. Begreberne er gledet ind i vores sprog og præger vores syn på ungdommen.

Alligevel er det sjældent, vi forholder os til, hvad begreberne egentlig siger om ungdommen - og om de overhovedet holder vand. På denne konference vil vi derfor tegne et bredt billede af nutidens ungdomsgeneration, som den ser ud fra forskellige ungdomsforskeres perspektiver, og vi vil bruge dette billede til at trykteste og diskutere nogle af de begreber om unge, vi så flittigt gør brug af.

På konferencen vil vi søge svar på spørgsmål som: Hvad kendetegner nutidens ungdomsgeneration? Kan man overhovedet tale om én generation, eller er de unge alt for forskellige? Hvordan adskiller ungdommen sig fra tidligere generationer, og hvordan er forholdet mellem generationerne? Hvordan orienterer de unge sig på uddannelserne, arbejdsmarkedet, i familierne, og hvilke krav stiller det til os som undervisere, arbejdsgivere og forældre?

På konferencen vil vi således zoome ind på nutidens unge, men vi vil også tale om det samfund, de er en del af, og som er med til at præge dem. Pilen peger således også tilbage mod os selv. Har man sagt curlinggeneration, må man således også sige curlingforældre - men måske findes der bedre og mere dækkende begreber?

Kom og blive klogere og deltag i diskussionen på konferencen, hvor du blandt andet kan møde den internationalt kendte ungdomsforsker fra Australien, Dan Woodman, livsstilsekspert og erklæret curlingmor, Christine Feldthaus og socialpsykolog Per Schultz Jørgensen, som netop har udgivet bogen 'Robuste børn'. Du kan også møde andre både internationale og danske ungdomsforskere, der vil bidrage til at tegne et billede af nutidens ungdomsgeneration.

Konferencen afholdes på:
UCC
Humletorvet 3
1799 København V

Tilmelding

Tilmelding (tilmeldingsfrist 5. maj)

Tilmelding for ikke medlemmer:
Deltagelse koster 1.995 kr. pr. deltager ekskl. moms.

Tilmeld dig her

Tilmelding for medlemmer 

For medlemmer af Foreningen Center for Ungdomsforskning er der 10 gratis pladser på konferencen og derefter koster deltagelse 1.595 kr. pr. deltager ekskl. moms.

For medlemmer af Foreningen Center for Ungdomsforskning: Henvendelse til Nina Nisted (nin@learning.aau.dk) for de første 10 pladser. Angiv venligst navn, e-mail samt medlemsorganisation ved tilmelding.

Øvrige medlemstilmeldinger til en reduceret pris af 1.595 kr. ekskl. moms

Tilmeld dig her

Medlemmer bedes angive navn, e-mail samt medlemsorganisation ved tilmelding.

Medlemsorganisationerne har også mulighed for i første omgang at reservere pladser på konferencen. Angiv venligst antal pladser samt medlemsorganisation ved reservation. For at fastholde reserverede pladser skal endelig bekræftelse på deltagerne med navn og kontaktoplysninger være os i hænde senest 5. maj 2017. For alle gælder det, at framelding efter tilmeldingsfristen medfører betaling af fuldt deltagergebyr. For yderligere information kontakt Nina Nisted på nin@learning.aau.dk eller Ida Maria Bjelke Bjarløv på imbb@learning.aau.dk

Lagt online 09.03.2017 af Rebecca Marie Væver Johansen

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Kommunale ungdomsprofiler

Kommunale ungdomsprofiler

Hvad ved I om de unge i jeres kommune? Ved I, hvordan de oplever deres hverdag, udfordringer og muligheder? Hvordan det står til med deres trivsel, sundhed -og deres misbrug? Hvilken viden har I om deres fællesskaber og livsstil? En ungdomsprofil fra CeFU's kan give svarene i netop din kommune.

Læs mere her