Politiken 24.04.2015
Af: Marie Hjortdal
Uddannelsesinstitutionerne har et ansvar, når flere kvindelige end mandlige studerende bekymrer sig for, om de kan klare deres studie, og bliver stressede. Det siger prorektor på Aarhus Universitet, Berit Eika. Universitetets egen undersøgelse blandt 14.000 studerende viser, at 20 procent af de kvindelige studerende ofte eller næsten altid oplever stærke stresssymptomer, mens det kun gælder for 12 procent af mændene.
Mette Lykke Nielsen, fra Center for Ungdomsforskning, mener dog, at det, at kvinder angiver at de bekymrer sig mere end mænd, ikke nødvendigvis betyder, at de er mere bekymrede.
"De unge kvinder er mere eksplicitte om deres bekymringer end mænd. I flere forskningsprojekter kan vi se, at det ikke er lige så legitimt for de unge mænd at fortælle om deres bekymringer" siger hun.
Ifølge Mette udtrykker kvinder dog en anden bekymring, nemlig omkring deres fremtid:
"Mange unge kvinder har meget tidligt nogle klare forestillinger om et fremtidigt arbejdsliv og et familieliv, hvor de ønsker at få børn, og de ved også, at det kan være vanskeligt at kombinere børn og arbejde. Nogle af dem føler sig allerede tidspressede på ungdomsuddannelsen og har lagt en plan for deres liv længere frem for at få alle ønskerne til at gå op. Nogle af de mest fremsynede piger kan som 17-18-årige fortælle om deres plan for, hvordan de vil klare at stå på arbejdsmarkedet med deres karriere og første barn"
Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside
Hele artiklen kan læses på Politikens hjemmeside | 24.04.2015