Forskning & Publikationer

Brydninger i ungdomslivet

Tags: uddannelse, arbejde, ungdomsliv, unge i udkantsdanmark
Titel: Brydninger i ungdomslivet
Forfattere: Niels Ulrik Sørensen og Mette Pless
Dato: 22.12.2015
Type: Bog

Brydninger i ungdomslivet

I bogen undersøger forfatterne blandt andet, hvad det vil sige at være ung på nutidens arbejdsmarked, hvor ansættelsesvilkårene bliver stadig mere usikre og flygtige. Der sættes spot på unge i landområderne og det undersøges, hvordan de oplever ungdomslivet på landet, der i stigende grad forbindes med periferi og 'udkants-Danmark'. Forfatterne undersøger også, hvad det vil sige at være ung og uden for uddannelsessystemet i et samfund, hvor presset for at tage en uddannelse bliver stadig mere udtalt. 

Bogen indeholder i alt seks artikler, der sætter fokus på hver sin gruppe af unge, hvis liv præges af forskellige samfundsforandringer. Artiklerne er skrevet af 11 ungdomsforskere: Mette Lykke Nielsen, Johnny Dyreborg, Anne Görlich, Noemi Katznelson, Susanne Murning, Marie Martinussen, Mette Pless, Niels Ulrik Sørensen, Jonas Liebeskind, Niels-Henrik Møller Hansen, Thomas Johansson.

Brydninger i ungdomslivet henvender sig til forskere, studerende, undervisere, praktikere på efteruddannelse samt politiske beslut­ningstagere og andre, der teoretisk og praktisk beskæftiger sig med unges liv og ungdomssociologi.

Bestil bogen på Aalborg Universitetsforlags hjemmeside

Bogen indgår i serien Ungdomsliv, som også indeholder:

Unges Motivation i Udskolingen

Hvem er de unge på kanten af det danske samfund?

Kontakt forskere

Niels Ulrik Sørensen
ns@learning.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Mette Pless
mep@learning.aau.dk
Telefon: (+45) 2942 7467

Nyt fra Cefu

Nyt fra Cefu

Cefu har lanceret et nyt nyhedsbrev. En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Konference 22. november: 'De topmotiverede unge'

Konference 22. november: 'De topmotiverede unge'

Tilmeld dig nu til CeFUs næste konference, hvor vi sætter fokus på de unge, der skiller sig ud fra mængden ved at udvise særlig høj motivation og virkelyst. Hvordan skabes engagementet hos disse unge? Dette og meget mere sætter CeFU spørgsmålstegn ved til konferencen.

Læs mere her!

Center for Ungdomsforskning | cefu@learning.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C Meyers Vænge 15, 2450 København SV